Enkhuizen
Oratoriumkoor Stem en Snaren

Concerten 2013

Uitvoering van Händel’s Messiah in de Westerkerk in Enkhuizen De uitvoering was op zondagmiddag 15 december 2013 Optreden in het Zuiderzeemuseum ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van Oratoriumkoor Stem en Snaren
Concert 2013 Händels Messiah Uitvoerenden waren Caroline Stam - Sopraan Maria Fiselier - Alt Joris Bosman - Tenor Frans Fiselier - Bas Aukje Broers - Orgel Philharmonia Amsterdam Oratoriumkoor Stem en Snaren o.l.v. Marcel Joosen Enige achtergrond bij de Messiah De tekst voor Messiah werd door Charles Jennes geschreven, een groot aantal losse, korte teksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het werk is opgesplitst in drie delen: 1)De profetieën in het Oude Testament met de verkondiging van de Messias. 2)Zijn dood, de opstanding en de hemelvaart. 3)Zijn wederkomst en heerschappij Händel had slechts 24 dagen nodig om het werk te componeren. De eerste uitvoering was op 13 april 1742, het was een groot succes; dames werd verzocht niet in hoepelrok te komen om zo meer kaarten te kunnen verkopen. Van deze problemen hebben wij anno 2013 geen last meer. Recensie NHD, 16 december, 2013. Messiah 15 december 2013, Westerkerk Enkhuizen Optreden Zuiderzeemuseum Ter gelegenheid van ons 130 jarig bestaan gaven we op zaterdag 5 oktober een tweetal miniconcertjes in de Wieringerkapel van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Uitvoerenden: Oratoriumkoor Stem en Snaren olv Marcel Joosen Aukje Broers, piano Uitgevoerd werden: Song of Peace uit Finlandia van Jean Sibelius Kyrie uit de Messa di Gloria va Puccini Angus Dei uit the Armed Man van Karl Jenkins Halleuiah uit de Messiah van Händel Ook speelden Aukje Broers en Marcel Joosen het publiek op een piano “quatre main” van J.S. Bach Recensie in het NHD van 7 oktober:
Terug Terug Terug Terug Terug Terug
F
Link naar  Fotos Dit concert werd mede mogelijk gemaakt dankzij steun van sponsors zoals het  Prins Bernhard Cultuurfonds en het Westfriesland Fonds.