Oratoriumvereniging Stem en Snaren in Enkhuizen

2008 Het 125-jarig jubileum

In 2008 is het dan zover: Stem en Snaren bestaat 125 jaar! Bij dit jubileum is met vier feestelijke activiteiten uitgebreid stilgestaan. Het begon met een grote verjaardagsreceptie in de Westerkerk op 13 februari, de oorspronkelijke oprichtingsdag. Leden met hun partners, oud-leden, vrienden en andere genodigden, zoals het gemeentebestuur van Enkhuizen en vertegenwoordigers van de Koninklijke Christelijke Zangersbond, waren daarbij aanwezig. Eerst was er een presentatie van de geschiedenis van de vereniging met foto’s uit het verre verleden van de stad, van de dirigenten en van enkele concerten.

De felicitaties van het gemeentebestuur gingen vergezeld van het uitreiken van de zilveren penning van de stad Enkhuizen en bovendien ontvingen wij namens Hare Majesteit koningin Beatrix de Koninklijke penning.

Vervolgens werd op 12 april een Jubileumconcert gegeven in de Zuiderkerk. Uitegevoerd werden Te Deum van J. Haydn, Jubelmesse van C.M. von Weber en Messa di Gloria van G. Rossini met begeleiding van Philharmonia Amsterdam. Als solisten traden op Diane Verdoodt, sopraan; Wilke te Brummelstroete, alt; Ludwig van Gijsegem, tenor; Gijs van der Linden, tenor en Henk van Heijnsbergen bas. Op 26 april werd voor de leden met hun partners in een voor dat doel gezellig aangeklede gedeelte van de Zuiderkerk een feestavond gehouden. Het hoogtepunt van deze gezellige avond was het optreden van het Opmeer’s Vocaal Ensemble.Tenslotte sloten we het jubileumjaar af met een groots Scratchconcert op 4 oktober in de Westerkerk met 340 zangers en zangeressen uit het gehele land. Overdag zijn, met pianobegeleiding van Aukje Broers, drie geweldige werken van Mozart ingestudeerd: Ave Verum, Laudate Dominum en Requiem. ’s Avonds zijn deze werken uitgevoerd in een goedgevulde Westerkerk. De orkestbegeleiding was wederom van Philharmonia Amsterdam en als solisten werkten mee: Elma van den Dool, sopraan; Eleonora Volkert, alt; Jeroen de Vaal, tenor en Henk van Heijnsbergen, bas. Dit alles onder leiding van dirigent Marcel Joosen.

Ledenpagina